Wat is re-integratie?

Re-integratie is het proces waarbij een persoon na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid terugkeert naar werk, met behulp van ondersteuning en begeleiding van professionals en werkgevers. Het doel van re-integratie is om de werknemer in staat te stellen zijn of haar werkzaamheden weer uit te voeren en volledig deel te nemen aan het arbeidsproces.

Vrolijke mensen vanwege een goede re-integratie

DE BESTE RE-INTEGRATIEDIENST IN 3 STAPPEN

Beschrijf zo volledig mogelijk wat je behoeftes zijn

Stap 1

De beste aanbieders worden geselecteerd

Stap 2

Kies de beste aanbieder die bij jou past

Stap 3

IN 30 SECONDEN EEN AANVRAAG

Vind de re-integratiedienst die bij jou past

Vul onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Dan kunnen wij de beste re-integratiedienst voor jou selecteren. Zodra het formulier is ingevuld gaan wij gelijk aan de slag!

  7 KENMERKEN

  7 Kenmerken van een re-integratiedienst

  1. Maatwerk: De re-integratiedienst past zich aan de specifieke behoeften en omstandigheden van de werknemer aan.
  2. Multidisciplinair team: Het re-integratieteam bestaat uit professionals met verschillende achtergronden, zoals arbeidsdeskundigen, psychologen en jobcoaches.
  3. Individuele begeleiding: De werknemer krijgt één-op-één begeleiding van een deskundige die hem of haar ondersteunt bij het terugkeren naar werk.
  4. Planmatige aanpak: Er wordt een re-integratieplan opgesteld met concrete doelen en acties om stapsgewijs terug te keren naar werk.
  5. Betrokkenheid werkgever: De werkgever is actief betrokken bij het re-integratieproces en werkt samen met het re-integratieteam.
  6. Flexibiliteit: Het re-integratieproces is flexibel en past zich aan veranderende omstandigheden aan, zoals de gezondheidstoestand van de werknemer.
  7. Nazorg: Er is nazorg na de re-integratieperiode om de werknemer te ondersteunen bij de overgang naar werk en om eventuele problemen op de werkvloer op te lossen

  Rapportage van een re-integratie
  Afsluiting van een re-integratie

  Hoe kan een re-integratiedienst zich onderscheiden?

  Een re-integratiedienst kan zich onderscheiden door:

  Specialisatie: Het aanbieden van een gespecialiseerde re-integratiedienst voor een specifieke doelgroep, zoals mensen met een specifieke aandoening, of mensen die langdurig werkloos zijn.

  Innovatie: Het toepassen van innovatieve technologieën en benaderingen, zoals online coaching, virtual reality training, of e-health toepassingen.

  Resultaten: Het behalen van meetbare en aantoonbare resultaten, bijvoorbeeld door een hoog slagingspercentage in re-integratie of door het aanbieden van nazorg om terugval te voorkomen.

  Klantgerichtheid: Het bieden van een persoonlijke benadering en betrokkenheid bij de klant, bijvoorbeeld door maatwerk te leveren, rekening te houden met individuele behoeften en door een snelle en effectieve communicatie.

  Netwerk: Het opbouwen van een breed netwerk van werkgevers, opleidingsinstituten en andere belangrijke stakeholders om de kansen op werk te vergroten.

  Ervaring: Het aanbieden van een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen bij re-integratie, met een bewezen staat van dienst en goede referenties.

  Kwaliteit: Het voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, bijvoorbeeld door certificeringen van brancheorganisaties of door het werken met erkende professionals.

  Hoe kan Johan.nl mij helpen aan een re-integratiedienst

  Johan.nl kan u helpen bij het vinden van een geschikte re-integratiedienst door middel van de volgende stappen:

  1. Identificeer uw behoeften: Johan.nl zal u helpen bij het identificeren van uw specifieke behoeften en omstandigheden met betrekking tot uw re-integratieproces, zodat er een passende oplossing kan worden gevonden.
  2. Zoek een geschikte re-integratiedienst: Op basis van uw behoeften zal Johan.nl een selectie van geschikte re-integratiediensten toe reiken.
  3. Vergelijk en kies: Johan.nl zal u helpen bij het vergelijken van de verschillende re-integratiediensten, zodat u de juiste keuze kunt maken die past bij uw behoeften en budget.

  Door gebruik te maken van de software van Johan.nl, kunt u er zeker van zijn dat u een effectieve en passende re-integratiedienst vindt die bij u past.