Wat is duurzame inzetbaarheid?

Wellicht dat je er wel eens van hebt gehoord. Duurzame Inzetbaarheid. Het is een term die de laatste jaren steeds populairder wordt. Maar wat is dat nou eigenlijk 'duurzame inzetbaarheid'?

Duurzame inzetbaarheid gaat over het zo goed, vitaal en met zo veel mogelijk plezier werken bij een organisatie. Of dat nou je hele loopbaan bij één werkgever is of niet. In alle gevallen is zowel de werknemer als de werkgever erbij gebaat dat er een goede en fijne arbeidsrelatie is, de medewerker met plezier naar zijn werk gaat. Voor zowel de werkgever als werknemer is het van belang dat de medewerker lekker in zijn vel zit en gezond is. Dat levert op lange, maar ook op korte termijn het beste rendement.

Maar hoe ga je daar mee om?

Hoe vitaler een medewerker is, des te meer hij beter tot zijn recht komt. En dat is natuurlijk weer in het belang van de organisatie. Maar hoe ga je daar nou precies mee om als werkgever? Je wilt tenslotte toch altijd dat je medewerkers blij, gemotiveerd en gezond zijn?

Voeg waarde toe

Iedereen kent het wel, jaarlijkse evaluatie gesprekken met medewerkers. Ieder jaar weer wordt er een plannetje opgesteld waarbij de medewerker zijn of haar doelen formuleert. Hieruit ontstaat dan vaak weer een persoonlijk ontwikkelplan. Dit heeft uiteraard als doel om de medewerker te laten groeien, ontplooien en zichzelf verder te ontwikkelen.

Maar al te vaak blijft het bij een mooi maar abstract plan. Hoe zorg je dan dat de medewerker zich continue blijft ontwikkelen. Duurzame inzetbaarheid gaat over het toekennen van waarde aan je medewerkers. Dit is niet alleen in de vorm van een financiële waardering of een compliment bij het behalen van een succes. Je wilt dit eigenlijk altijd en continue kunnen toepassen. Dat doe je onder andere door duurzame inzetbaarheid te omarmen binnen je organisatie.

Ontdek wat de mogelijk heden zijn van Johan.nl

Meer informatie

Hoe implementeer ik Duurzame inzetbaarheid?

Door duurzame inzetbaarheid niet als een los project te zien, maar als een integraal onderdeel van je bedrijfsvoering zorg je er voor dat je als organisatie grip krijgt op de vitaliteit van je organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een vitaliteitscheck. Er zijn diverse programma’s die aangeboden worden door de netwerkpartners van Johan.nl. Deze programma’s kan je via het portaal van Johan.nl aanbieden aan je medewerkers. Zo houden je medewerkers grip op hun eigen ontwikkeling en gezondheid en hou jij als organisatie grip op een vitaal en gezond bedrijf.

Door slimme software in te zetten maak je duurzame inzetbaarheid meetbaar. Alleen hiermee zorg je dat het aanbod van programma’s en interventies toegespitst wordt op het individu. Hierdoor heb je vaker een ‘match’ tussen het aanbod en de wensen van de medewerker. Uit onderzoek blijkt dat hierdoor uiteindelijk ook vervolg wordt gegeven aan deze interventies en dat medewerkers bereid zijn aanpassingen door te voeren in hun (privé) leven. Met als ultiem doel een betere gezondheid en vitaliteit.

Johan.nl: het startpunt voor duurzame inzetbaarheid

Johan.nl is een uniek platform waar alle partijen die iets met duurzame inzetbaarheid doen samenwerken. Dit maakt het mogelijk om jouw medewerkers te voorzien van de beste programma’s binnen een veilig (AVG proof) omgeving. Het medewerkers platform van Johan.nl maakt het mogelijk om je medewerkers het hele jaar door te laten werken aan vitaliteit, gezondheid en werkplezier.

Photo Credit: Unsplash