Wat is Johan?

Blijft jezelf ontwikkelen met Johan

We leven allemaal steeds langer en de wereld om ons heen gaat alsmaar sneller. Daardoor blijven we langer doorwerken en wordt er vaak gevraagd om flexibiliteit. Het online Johan.nl portaal helpt jou jezelf te ontwikkelen tijdens je loopbaan. Zowel op persoonlijk vlak als tijdens je carrière.
Zo wordt en blijft je de beste versie van jezelf! Voor nu en in de toekomst.

Johan.nl is een online platform waar je producten en diensten van de je werkgever aangeboden krijgen om jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Ons platform is veilig, jij staat als gebruiker bij ons centraal.

Johan B.V. is opgericht op 30 november 2016, voortkomend uit een samenwerkingsverband tussen TNO, Stichting Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en WerkVanNu.

Johan.nl is er in geslaagd om kennis en technologie bij elkaar te brengen door de eindgebruiker centraal te stellen en data en contacten met elkaar te verbinden. Hierdoor is een digitaal ecosysteem ontstaan. In dit ecosysteem komen medewerkers, werkgevers, brancheorganisaties, contentleveranciers, dienstverleners, kennisinstituten en onderwijsinstellingen samen om te werken aan duurzame inzetbaarheid.

Sinds de livegang in maart 2017 werken er ongeveer 500 partners en providers met Johan, zijn bijna 2000 werkgevers aangesloten en zijn er ongeveer 100.000 medewerkers actief op Johan.

Een organisatie beschikt graag over een gezonde, gemotiveerde en bekwame medewerker. Duurzame inzetbaarheid over langer, gezond én met plezier doorwerken. Maar ook de mentale en fysieke fitheid, de balans tussen werk en privé en loopbaanplanning zijn van groot belang.

Johan.nl heeft gemerkt dat om duurzame inzetbaarheid van de grond te krijgen, de bundeling van krachten essentieel is. Door samenwerkingen aan te gaan worden kennis en kunde gebundeld. Organisaties zijn hierdoor beter in staat om duurzame inzetbaarheid als kernwaarde te beschouwen en de wetenschap kan op haar beurt de data uit de praktijk benutten om haar modellen te valideren en te optimaliseren.

Eén van de grootste krachten van Johan.nl is het bieden van een veilig platform wat altijd voldoet aan de meest actuele regels omtrent privacy. Johan.nl voldoet volledig aan de eisen van de AVG.

Johan.nl is volledig onafhankelijk van content en dienstverlening rondom duurzame inzetbaarheid en levert uitsluitend technologie aan haar partners. Dit betekent dat Johan.nl op geen enkele wijze concurrerend is aan marktpartijen / providers.

Als potentiële partner is het essentieel om goed na te denken over wat de waarde van Johan.nl binnen jouw organisatie kan zijn. Een voorbeeld is de huidige en toekomstige positie van jouw organisatie.

Maar ook het aanbod van producten en/of diensten, de verandering in de markt of het voldoen aan wet- en regelgeving zijn belangrijk. Johan.nl adviseert jou om hierover na te denken en voor de persoonlijke kennismaking alvast op papier te zetten wat Johan.nl voor jouw organisatie kan betekenen.

Om te zorgen voor een kwalitatieve implementatie van Johan, werken we bij voorkeur in een aantal stappen: kennismaken, brainstormen, starten en inrichten.

  • Kennismaken – introductie van Johan.nl en van jouw organisatie.
    Tussenvraag: Kan Johan.nl iets betekenen voor jouw organisatie?
  • Brainstormen – Jouw visie en aanpak uitdenken.
    Tussenvraag: Wat willen we met Johan.nl bereiken?
  • Startworkshop – Plan maken voor de inrichting aan de hand van de brainstormsessie
    Tussenvraag: Hoe gaan we Johan.nl inrichten?
  • Inrichtingssessie – Inrichten van Johan

Een Johan.nl account is een strict persoonlijk account. Een uitnodiging om een Johan.nl account aan te maken krijg je vaak vanuit je werkgever. Dit Johan.nl account dat je aanmaakt is en blijft jouw eigendom. Ook als je bij een andere werkgever gaat werken behoud je toegang tot jouw Johan.nl account.

Het aanmaken van een Johan.nl account is uiteraard niet verplicht. Het geeft je toegang tot leuke en leerzame producten. Hiermee kan je jezelf verder ontwikkelen.

Een Johan.nl account wordt aangeboden vanuit je werkgever of opleidingsinstituut. Voor vragen kan je daarom contact opnemen met deze partij.

Heb je een technische vraag over het Johan.nl platform dan kan je contact opnemen met: support@johan.nl. Onze service medewerkers helpen je dan zo goed mogelijk.