STARTEN MET RISICO-INVENTARISATIE EN EVALUATIE VIA JOHAN

STARTEN MET RISICO-INVENTARISATIE EN EVALUATIE VIA JOHAN


Bij een risico-inventarisatie en – evaluatie ga jij vastleggen welke gezondheids- en veiligheidsrisico’s er zijn bij de werkzaamheden in jouw bedrijf. Je gaat ook deze risico’s beoordelen. Je onderzoekt hoeveel medewerkers worden blootgesteld aan een risico en voor hoelang. Daarnaast kijk je naar de waarschijnlijkheid dat een bepaald risico daadwerkelijk optreedt. Bij de RI&E hoort ook een plan van aanpak, waarin jij beschrijft welke maatregelen je neemt om de risico’s zoveel mogelijk te verminderen.

Tevreden werknemers na een goede Risico-Inventarisatie en Evaluatie
5 Voordelen van Risico-Inventarisatie en Evaluatie

Ontdek de 5 belangrijke voordelen van een professionele RI&E voor jou

Inzicht in gezondheid is voor iedereen belangrijk binnen een organisatie. Vitale medewerkers en dus betere inzetbaarheid en hogere productiviteit kent alleen maar voordelen.

  • Verbeterde veiligheid: Een professionele RI&E identificeert potentiële gezondheids- en veiligheidsrisico’s, waardoor je proactieve maatregelen kunt nemen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.
  • Wettelijke naleving: Door een professionele RI&E uit te voeren, voldoe je aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en voorkom je boetes of juridische problemen.
  • Kostenbesparing: Door risico’s vroegtijdig te identificeren en passende maatregelen te nemen, kun je ongevallen en bijbehorende kosten zoals ziekteverzuim, reparaties en juridische procedures verminderen.
  • Verhoogde productiviteit: Een veilige en gezonde werkomgeving resulteert in gemotiveerde medewerkers, hogere productiviteit en lagere uitvaltijden.
  • Reputatie en klantvertrouwen: Een professionele RI&E laat zien dat je de veiligheid van je medewerkers serieus neemt, wat een positieve invloed heeft op je reputatie en het vertrouwen van klanten en partners.

Johan.nl is een betrouwbare en ervaren partner die je helpt bij het vinden van de juiste bedrijven voor een professionele RI&E, zodat je kunt profiteren van deze voordelen en de veiligheid en gezondheid van je bedrijf kunt waarborgen.

EEN ONAFHANKELIJK ADVIES

Johan.nl geeft gratis en 100% onafhankelijk advies

Ontvang gratis en volledig onafhankelijk advies van Johan.nl, een softwareoplossing die ondersteuning biedt bij vitaliteit en duurzame inzetbaarheid programma’s. Wij bieden inzicht in diverse aspecten, zoals verzuim, het verbinden van resultaten en nog veel meer.

Met een netwerk van meer dan 20 aanbieders, zorgen wij voor een onpartijdige selectie van de beste dienstverleners die jouw organisatie kan ondersteunen. Zodra we jouw behoeften in kaart hebben gebracht, presenteren we een concrete selectie. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je verzekerd bent van het beste resultaat!

Maar is een RI&E verplicht…? Volgens de wet is het verplicht voor elke werkgever, met personeel, om een Risico-inventarisatie en evaluatie uit te voeren. In samenspraak tussen werkgever en werknemer bepaalt men gezamenlijk de aard van het onderzoek.

succesvolle Risico-Inventarisatie en Evaluatie
data van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie
IDENTIFICEER RISICO’S

Wat wordt onderzocht bij een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)?

Bij een RI&E wordt er onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de werkomgeving om de gezondheids- en veiligheidsrisico’s te identificeren. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van vragenlijsten en fysieke inspecties. De volgende punten worden onder andere geanalyseerd:

  • Fysieke arbeidsomstandigheden
  • Veiligheidsrisico’s en -maatregelen
  • Blootstelling aan gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische aspecten van werkplekken
  • Psychosociale belasting en werkstress

Wil je starten? Johan is de plek waar aanbieders samenkomen.

VOORDELEN VAN RISICO-INVENTARISATIE EN EVALUATIE

Wat levert een Preventief Medisch Onderzoek op?

Informatie

Werknemers en werkgevers krijgen informatie over hun gezondheid en vitaliteit. Bied personeel wat zij nodig hebben.

Tips & Tricks

Ontvang concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te verbeteren.

Privacy

De privacy van je werknemers is gewaarborgd. Lees hier meer over privacy.

Gegevens koppelen

Krijg inzicht in gezondheid en ook ziekteverzuim en koppel gegevens.

Vrijwillige deelname

Deelname is gratis en vrijwillig voor werknemers.

Betrokkenheid

Betrokken werkgevers betekent betrokken werknemers en een efficiënte organisatie.

TNO – VERBINDEN & VERSTERKEN

“Al vele jaren werken wij samen met Johan als software provider”

Bekijk deze case

STURING OP VITALITEIT EN GEZONDHEID

“Met Johan hebben wij een samenwerkingspartner gevonden die ons ondersteunt bij het beheer en de ontwikkeling van het Vitaliteits- & InzetbaarheidsPlatform (VIP)”

Bekijk deze case
VRAAG NU EEN OFFERTE VOOR RI&E AAN

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie voor een veilige werkomgeving

Ontdek hoe Johan helpt bij het uitvoeren van een grondige RI&E voor jouw organisatie. Johan werkt samen met diverse experts en selecteert de aanbieder die het beste aansluit bij jouw behoeften en organisatie. Vraag een adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden om een veilige werkomgeving te creëren!

Direct aan de slag

Benieuwd wat Johan.nl voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met een van onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden van Johan.nl en wat dat jouw organisatie kan bieden.

Informatie aanvragen
wave