Wat maakt een arbodienst een goede arbodienst?

Een goede arbodienst is een dienstverlener die werkgevers helpt om gezonde en veilige werkomgevingen te creëren voor hun werknemers. Daarnaast zorgt ze voor ondersteuning bij het voorkomen en beheersen van werkgerelateerde gezondheidsrisico’s. Zij is transparant en communiceert duidelijk met iedereen over de stappen die worden genomen om verzuim te voorkomen en te begeleiden.

DE BESTE ARBODIENSTEN IN 3 STAPPEN

Beschrijf zo volledig mogelijk wat je behoeftes zijn

Stap 1

De beste aanbieders worden geselecteerd

Stap 2

Kies de beste aanbieder die bij jou past

Stap 3

IN 30 SECONDEN EEN AANVRAAG

Vind de arbodienst die bij jou past

Vul onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Dan kunnen wij de beste arbodiensten voor jou selecteren. Zodra het formulier is ingevuld gaan wij gelijk aan de slag!

  7 KENMERKEN

  7 Kenmerken van een arbodienst

  1. Expertise en ervaring: Ze heeft een team van professionals met relevante kennis en ervaring op het gebied van arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid op het werk, verzuimbegeleiding, re-integratie en andere gerelateerde gebieden.
  2. Klantgerichtheid: De arbodienst stelt de klant centraal en biedt oplossingen die aansluiten bij de behoeften en wensen van de klant. Dit betekent dat de dienstverlening flexibel, betrouwbaar en persoonlijk moet zijn.
  3. Kwaliteit: Er is een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en heeft de juiste certificeringen en keurmerken om dit te garanderen.
  4. Proactiviteit: Ze is proactief en adviseert werkgevers over preventieve maatregelen om arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s te voorkomen.
  5. Toegankelijkheid: Een goede arbodienst is toegankelijk en beschikbaar wanneer dit nodig is. Dit betekent dat de arbodienst goed bereikbaar is, snel reageert op vragen en problemen, en flexibel is in de planning van afspraken.
  6. Samenwerking: Een goede arbodienst werkt samen met alle betrokken partijen, waaronder de werkgever, werknemers, bedrijfsartsen, en andere professionals zoals psychologen en fysiotherapeuten. Zo kan er effectief worden samengewerkt om verzuim te voorkomen en te begeleiden.
  7. Innovatie: Ze blijft zich ontwikkelen en innoveren om aan de veranderende behoeften van werkgevers en werknemers te kunnen blijven voldoen. Dit betekent dat er geïnvesteerd wordt in nieuwe technologieën en werkwijzen om de dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen.

  Hoe kan een arbodienst zich onderscheiden?

  Een goede arbodienst kan zich onderscheiden door verschillende aspecten van zijn dienstverlening te optimaliseren en te benadrukken. Hier zijn enkele manieren waarop een arbodienst zich kan onderscheiden:

  Kwaliteit: Een arbodienst kan zich onderscheiden door de kwaliteit van zijn dienstverlening. Dit wordt aangetoond door keurmerken en certificeringen die de kwaliteit van de dienstverlening waarborgen.

  Klantgerichtheid: Een goede arbodienst kan zich onderscheiden door zich volledig te richten op de behoeften van de klant. Dit wordt door flexibele dienstverlening te bieden en persoonlijke aandacht te geven aan elke klant.

  Innovatie: Een arbodienst kan zich onderscheiden door zich te richten op innovatie en nieuwe technologieën te integreren in de dienstverlening. Dit kan worden gedaan door het aanbieden van online tools voor verzuimbegeleiding en re-integratie.

  Expertise: Ze kan zich onderscheiden door het bieden van deskundige en ervaren professionals op het gebied van arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid op het werk, verzuimbegeleiding en re-integratie.

  Resultaatgerichtheid: Zij kan zich onderscheiden door zich te richten op resultaatgerichte dienstverlening, waarbij het doel is om iedereen te ondersteunen bij het voorkomen en beheersen van gezondheidsrisico’s op het werk en het verminderen van verzuim. Dit kan worden aangetoond door het behalen van goede re-integratieresultaten en het verminderen van verzuimcijfers.

  Hoe kan Johan.nl mij helpen aan een arbodienst

  Johan.nl kan jouw helpen bij het vinden van een arbodienst door verschillende arbodiensten op basis van jouw specifieke behoeften en eisen met elkaar te vergelijken. Op de website van Johan.nl kun je een vergelijkingsformulier invullen met informatie over jouw bedrijf en jouw wensen met betrekking tot de dienstverlening van een arbodienst.

  Op basis van deze informatie kan Johan.nl je verschillende opties bieden voor arbodiensten die voldoen aan jouw criteria en behoeften. Hierbij kijken we naar aspecten zoals kwaliteit, klantgerichtheid, expertise en resultaatgerichtheid.

  Daarnaast biedt Johan.nl ook informatie en advies over de dienstverlening van arbodiensten en de wet- en regelgeving omtrent verzuimbegeleiding en re-integratie. Zo kun jij op een geïnformeerde manier beslissingen nemen over de keuze van een arbodienst en de dienstverlening die het beste past bij jouw bedrijf.