MENSEN ZIJN NIET HUN AANDOENING

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Door het inzetten van de MijnPositieveGezondheid vragenlijst i.c.m. de software van Johan.nl geef je deelnemers met het spinnenweb inzage hoe zij hun gezondheid ervaren. Voelen ze zich bijvoorbeeld gelukkig of juist eenzaam? Lukt het om de dagelijkse dingen te doen, zoals het huishouden? Beleven ze nog plezier aan hun bezigheden?

Positieve Gezondheid is in tal van situaties in te zetten. Van een intakegesprek met een cliënt tot het ontwikkelen van een beleidsvisie of het vergroten van werkplezier.

HOE HET WERKT?

Zo werkt het

Johan.nl heeft software ontwikkeld waarmee op een veilige en efficiënte wijze vragenlijsten uitgezet kunnen worden. Het uitvoeren van een onderzoek gebeurd eenvoudig via het Johan platform.

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen wordt de scan voor je klaargezet. Uiteraard bepaal jij zelf de planning voor de lancering aan de hand van jouw eigen voorbereidingen en eventuele activeringscampagnes. Lees hieronder verder hoe het werkt:

Voorbereiding

Het onderzoek wordt via het Johan-platform klaargezet. Je ontvangt van ons een link die je kunt delen. Met deze link kunnen deelnemers zich registreren en de vragenlijst invullen. Jij krijgt daarbij toegang tot ons analytics dashboard om op groepsniveau data te kunnen inzien en analyseren.

Activering deelnemers

Om een zo hoog deelname te realiseren is activering erg belangrijk. Je ontvangt van ons een kickstart-pakket. Hierin zitten materialen die je kunt gebruiken voor een eigen activeringscampagne. Door bewustwording en motivatie worden deelnemers geactiveerd tot deelname.

Invullen vragenlijst

Medewerkers registreren zich, vullen de vragenlijst in en kunnen direct hun eigen scoreprofiel bekijken in hun persoonlijke dashboard. Dit ondersteund met tips en adviezen via hun persoonlijke en beveiligde dashboard.

Data analyse

Via het uitgebreide analytics dashboard van Johan is de geanonimiseerde data voor de organisatie of per doelgroep (afdeling, team, functiegroep) realtime inzichtelijk en kun je direct starten met analyseren.

DE JOHAN APPLICATIE

Zo ziet het er uit

Wanneer er een vragenlijst wordt ingezet zijn er 2 onderdelen van belang. Het gedeelte voor de deelnemer (persoonlijke dashboard) en het gedeelte voor de werkgever (analytics dashboard). Hieronder zie je hoe deze onderdelen eruit zien:

VOOR DEELNEMERS

Vragenlijsten invullen door deelnemer

Het deelnemerdashboard is een toegankelijk en gebruiksvriendelijk dashboard. Hiermee hebben deelnemers een volledig veilig en persoonlijk dashboard. Hierin vinden zij hun resultaten terug. Vervolg onderzoeken worden hier bijvoorbeeld ook zichtbaar.

Er is ook de mogelijkheid om deelnemers direct op maat (op basis van hun resultaten) bepaalde interventies aan te bieden. Neem hiervoor contact met ons op via: consult@johan.nl.

VOOR HR / ORGANISATIE

Realtime inzage in de resultaten

Tijdens het vragenlijst traject is de data van de resultaten op groepsniveau real time inzichtelijk via het analytics dashboard. Hiermee krijg je direct een goed beeld van de situatie.

Scores worden gespecificeerd per onderdeel en zijn eenvoudig te filteren op afdeling, regio, functie, leeftijd, dienstjaren of type werk

*Afhankelijk van ingevoerde data

Kruisverbanden en meer…

Naast de slimme filters is het ook mogelijk om bijvoorbeeld geavanceerde kruisverbanden te leggen. Het analtycis dashboard geeft je dus op slimme wijze direct realtime inzage in de data.

Zo heb jij als HR / organisatie direct beschikking over je resultaten. Dit alles met het behoud van privacy van de deelnemers.

DE VOORDELEN

Wat levert het op?

VOOR DEELNEMERS

Een veilige en toegankelijke omgeving

Iedereen die een vragenlijst van Positieve Gezondheid invult krijgt toegang tot een eigen dashboard op Johan.nl. Hiermee heeft de gebruiker direct de volgende voordelen:

Veilige data-kluis

Johan biedt een veilige data-kluis waar de resultaten van de MijnPositieveGezondheid vragenlijst in een persoonlijk dashboard beveiligd worden.

IPH vragenlijst

Via het portaal van Johan is de MijnPositieveGezondheid vragenlijst direct online eenvoudig ingevuld worden. Veilig en toegankelijk.

Persoonlijke rapportage

Deelnemers krijgen inzicht in scoreprofielen en trends en tips en adviezen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Gepersonaliseerd

Werknemers en deelnemers krijgen met Johan een volledig gepersonaliseerd interventie-aanbod. Zo kunnen zij het beste resultaat behalen.

VOOR COACHES

Slimme tool voor het begeleiden van deelnemers

Met het coaching dashboard van Johan.nl kan je slim en zeer eenvoudig grotere groepen deelnemers persoonlijke coaching bieden. Zo kunnen trainers, zorgverleners en coaches deelnemers begeleiden na of tijdens het traject.

Taken klaar zetten

Zet taken klaar en vraag deelnemers om bepaalde acties uit te voeren. Bijv.: afspraken inplannen, video’s bekijken of vragenlijsten invullen.

Gesprekken inplannen

Begeleiders kunnen met de software van Johan eenvoudig gesprekken voeren met deelnemers of (interventie) afspraken inplannen.

Opdrachten uitvoeren

Het is heel eenvoudig voor deelnemers om bepaalde opdrachten uit te voeren. Opdrachten die klaar gezet worden door de coach of begeleider.

Verslaglegging

Via het coachingsplatform van Johan.nl is het eenvoudig mogelijk om vastslagen vast te leggen. Zo heb je altijd alle informatie op één plek!

VOOR ZORGVERLENERS

Samen de de uitkomsten bespiegelen

Zorgverleners en patiënten kunnen met de uitkomsten van de scan Positieve Gezondheid een heel ander gesprek voeren. Via het platform van Johan.nl is het mogelijk om als zorgverlener in contact te blijven met de deelnemers. Dit kan heel eenvoudig en op een veilige manier.

ANALYTICS DASHBOARD

Realtime inzage in de data & beheer

Positieve Gezondheid is eenvoudig in te zetten voor specifieke groepen en het gehele traject is te beheren met slimme software.De gebruikersscores worden gespecificeerd per onderdeel en zijn eenvoudig te filteren op afdeling, regio, functie, leeftijd, wijk of dienstjaren.

Dit is allemaal terug te vinden in het uitgebreide analytics dashboard. Hier kan je inloggen en zijn op groepsniveau resultaten van de deelnemers inzichtelijk.

Kruisverbanden en meer…

Naast filteren in het analytics dashboard is het mogelijk om eenvoudig geavanceerde kruisverbanden te leggen. Hierdoor analyseer je welke factoren het meeste invloed hebben op elkaar, zodat je effectieve acties kunt ondernemen.

Hebben mensen die lager scoren op Dagelijks functioneren ook meer last van hun Lichaamsfuncties? En wat voor invloed heeft dit op de kwaliteit van het leven?

VOOR COACHES

Eén overzichtelijke tool voor het begeleiden van deelnemers

Met het coaching dashboard van Johan.nl kan je slim en zeer eenvoudig grotere groepen deelnemers persoonlijke coaching bieden.

Informatie

Werknemers en werkgevers krijgen informatie over hun gezondheid.

Informatie

Werknemers en werkgevers krijgen informatie over hun gezondheid.

Informatie

Werknemers en werkgevers krijgen informatie over hun gezondheid.

Informatie

Werknemers en werkgevers krijgen informatie over hun gezondheid.

VOORDELEN VAN JOHAN.NL

Eén centrale, innovatieve én veilige oplossing

Johan.nl is een digitaal platform voor het uitvoeren en inzetten van scans en vragenlijsten. Johan zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving voor de deelnemer en geeft de organisatie / HR uitgebreide analyse tools voor geanonimiseerde groepsresultaten. Door het gebruik van Johan heb je de volgende voordelen:

Informatie

Werknemers krijgen informatie over hun gezondheid en vitaliteit. Bied personeel wat zij nodig hebben en krijg als werkgever inzage in de vitaliteit van je organisatie.

Tips & Tricks

Medewerkers hebben één plek waar ze vragenlijsten, tips, adviezen en concrete handvatten vinden om hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl te verbeteren.

Privacy (ISO 27001)

De privacy van je deelnemers is gewaarborgd doordat Johan.nl ISO gecertificeerd is. Privacy en veiligheid vinden wij heel belangrijk! Lees hier meer over privacy.

Gegevens op één plek

Deelnemers krijgen inzicht in gezondheid en vitaliteit. Ook van eventuele vervolg onderzoeken of interventies.

Toegankelijk en vrijwillig

Deelnemers kunnen toegankelijk deelnemen aan onderzoek en vragenlijsten die aangeboden worden.

Betrokkenheid

Betrokken werkgevers betekent betrokken werknemers en een efficiënte organisatie.

INFORMATIE AANVRAGEN

Direct aan de slag met IPH!


  Hoe wil je de Positieve Gezondheid scan inzetten?

  Om je zo goed mogelijk te helpen hebben wij wat informatie nodig hoe je de Positieve Gezondheid scan wilt inzetten. Dit geeft ons een helder beeld van jouw behoeftes.

  Wij helpen je graag verder!

  Vul het formulier in om je aanvraag compleet te maken. Zorg dat de gegevens zo volledig mogelijk worden ingevuld. Dan kunnen wij de aanvraag zo snel mogelijk behandelen.

  Onze consultant Robbie helpt je graag verder!

  Voor vragen: r.wolve@johan.nl

  Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. Machteld Huber is de grondlegger van het gedachtegoed.

  iPH wil de beweging rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.

  Bij iPH kan iedereen terecht voor inspiratie om met het gedachtegoed aan de slag te gaan. Denk aan lezingen, workshops, trainingen, tools en materialen. Samen met partners wordt het gedachtengoed verder ontwikkeld met hulp van onderzoek in binnen- en buitenland. 

  Meer weten? Kijk op iph.nl